Haghighi M, Saki K, Mohaddesi H, Yavarian R, Salami L. A SURVEY ON THE RELATIONSHIP BETWEEN PSYCHOLOGICAL HARDINESS AND QUALITY OF LIFE IN CARETAKER EMPLOYED WOMEN`S OF THE URMIA UNIVERSITY OF MEDICAL SCIENCES AND HEALTH CARE SERVICES. Nursing and Midwifery Journal 2013; 11 (5)
URL:
http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-1368-fa.html
حقیقی ماه منیر، ساکی کورش، محدثی حمیده، یاوریان رویا، سلامی لیلا. بررسی ارتباط بین سر سختی روانشناختی و کیفیت زندگی در زنان سرپرست خانوار شاغل در دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان آذربایجان غربی. مجله پرستاری و مامایی. 1392; 11 (5)
URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-1368-fa.html
چکیده: (12174 مشاهده)
بررسی ارتباط بین سر سختی روانشناختی و کیفیت زندگی در زنان سرپرست خانوار شاغل در دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان آذربایجان غربی
ماه منیر حقیقی[1]، دکتر کورش ساکی [2]*، حمیده محدثی3، رویا یاوریان4، لیلا سلامی5
تاریخ دریافت 20/01/1392 تاریخ پذیرش 19/03/1392
چکیده
پیش زمینه و هدف: امروزه کیفیت زندگی به عنوان یک شاخص مهم جهت ارزیابی وضعیت سلامت، پیشرفت و توسعه یک جامعه محسوب میشود، بنابراین ارتقاء کیفیت زندگی در سطح جامعه و ارزیابی عوامل فردی و اجتماعی موثر بر آن یکی از وظایف مهم دولت و مسئولین امور اجتماعی محسوب میشود. یک گروه از اقشار آسیب پذیر جامعه زنان سرپرست خانوار میباشند که به دلیل شرایط ویژه زندگی و مواجهه با استرسهای متعدد، سلامت جسمی و روانی آنان در معرض خطر میباشد. در این مطالعه با هدف شناخت عوامل موثر بر ابعاد مختلف سلامت به بررسی ارتباط بین سر سختی روانشناختی با کیفیت زندگی در زنان سرپرست خانوار شاغل میپردازیم.
مواد و روش کار: در این مطالعه همبستگی 97 نفر از زنان سرپرست خانوار شاغل در دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان آذربایجان غربی، پرسشنامههای کیفیت زندگی و سر سختی را تکمیل نموده و اطلاعات با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: بین سرسختی روانشناختی با کیفیت زندگی در ابعاد روانی، اجتماعی، محیطی ارتباط معنیدار وجود دارد. (01/0>(P ولی با بعد جسمانی کیفیت زندگی ارتباط معنیدار یافت نشد.
بحث و نتیجه گیری: با توجه به ارتباط بین سرسختی و کیفیت زندگی این ویژگی روانشناختی میتواند به عنوان یک عامل پیش بینی کننده سطح کیفیت زندگی به حساب آید، لذا با تعیین میزان آن به ویژه در افرادی که با استرسهای بیشتری مواجهند میتوان کسانی که آسیب پذیری بیشتری داشته و سلامت و کیفیت زندگی آنها در معرض خطر بیشتری میباشد را شناسایی و مورد حمایت و اقدامات پیشگیرانه لازم قرار داد.
کلید واژهها: کیفیت زندگی، سر سختی، زنان سرپرست خانوار.
مجله دانشکده پرستاری و مامایی ارومیه، دوره یازدهم، شماره پنجم، پی در پی 46، مرداد 1392، ص 390-385
آدرس مکاتبه: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران، تلفن: 2232296 - 0441
Email: saki_k @umsu.ac.ir
این مقاله برگرفته از پایان نامه دانشجوی پزشکی خانم لیلا سلامی میباشد که در شورای پژوهشی مرکز تحقیقات بهداشت باروری تصویب شده است.
[1] روانپزشک، استادیار دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
[2] روانپزشک، دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران (نویسنده مسئول)
3 مربی گروه مامایی، مرکز تحقیقات بهداشت باروری، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
4 کارشناس ارشد روانشناسی، مربی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه ،دانشجوی دکترای روانشناسی
5 دانشجوی رشته پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
6 Quality of life
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
پرستاری