Moshiri Z, Mohaddesi H, Terme Yosefi O, Vazife Asle M, Moshiri S H. Survey of Education Effects on Sexual Health in Couples Referred to Marriage Consultation Centers in West Azarbalian 1382. Nursing and Midwifery Journal 2004; 2 (3)
URL:
http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-156-fa.html
مشیری زهرا، محدثی حمیده، ترمه یوسفی امید، وظیفه اصل منصوره، مشیری شهلا. تاثیر آموزش بر بهداشت روابط جنسی در زوجهای مراجعه کننده به مراکز مشاوره ازدواج استان آذربایجانغربی. مجله پرستاری و مامایی. 1383; 2 (3)
URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-156-fa.html
چکیده: (20002 مشاهده)
تاثیر آموزش بر بهداشت روابط جنسی در زوجهای مراجعه کننده به مراکز مشاوره ازدواج استان آذربایجانغربی زهرا مشیری [1] ، حمیده محدثی [2] ، امید ترمه یوسفی [3] ، منصوره وظیفه اصل [4] ، شهلا مشیری [5] فصلنامه دانشکده پرستاری و مامایی سال دوم، شماره سوم، پائیز 1383 چکیده مقدمه: در اسلام رابطه جنسی جزئی از هویت و وجوه انسانی است. خداوند در خلقت جهان، انسان را با دادن اختیار و دلیل برای کنترل برخی رفتارها که در سایر مخلوقات کاملاً تحت تاثیر غریزه است، از سایر جانداران متمایز نموده است. قرآن کریم و احادیث مختلف به طبیعت رابطه جنسی و دستیایی به یک رضایتمندی دو طرفه اشاره دارند. با توجه به آغاز فعالیت جنسی که در بسیاری از کشورها در سنین جوانی شروع میشود لازم است که جوانان در خصوص مسایل جنسی اطلاعاتی را کسب نموده و با واژههای علمی و اخلاقی آن آشنا شوند. این تحقیق به منظور بررسی تاثیر آموزشی جنسی در میان زوجهای مراجعه کننده به مراکز مشاوره ازدواج استان آذربایجانغربی انجام شده است. مواد و روش: روش مطالعه به صورت نیمه تجربی و جمع آوری اطلاعات از طریق پرسشنامه تنظیم شده توسط پژوهشگران است. اطلاعات در دو نوبت از زوجهای مراجعه کننده به مراکز ازدواج استان آذربایجانغربی (ارومیه، مهاباد، خوی، میاندواب) توسط مشاوران جمعآوری گردید، انتخاب نمونهها به صورت تصادفی ساده بود. یافتهها: نتایج این پژوهش نشان میدهد که 88% از زوجها قبل از آموزش در ارتباط با بهداشت جنسی و 33/68% در رابطه با بیماریهای جسمی ناشی از عدم رعایت بهداشت، از آگاهی ضعیف برخوردار بودند. بعد از آموزش 90% واحدهای مورد پژوهش در رابطه با بهداشت جنسی و 93/73% در ارتباط با بیماریهای جسمی ناشی از عدم رعایت بهداشت دارای آگاهی زیاد شدند. جهت تعیین تاثیر آموزش از آزمون t زوج استفاده گردید که با ضریب اطمینان 95% این ارتباط معنی دار است. بحث و نتیجه گیری: ازدواج نیاز به مجموعهای از آگاهیها، اطلاعات و بینشهایی در جهت شناخت دختر و پسر از خود و طرف مقابل دارد. این آگاهیها در زمینه نیاز، استعدادها، آرزوها، آرمانها، ارزشها، توقعات و انتظارات ازدواج و نیز شناخت نسبی در زمینه رشد عاطفی است. عدم شناخت و درک صحیح زن و مرد را از یکدیگر ناسازگاری خانوادگی را در پی خواهد داشت که در نهایت به از هم پاشیدگی زناشویی منجر شود. واژه های کلیدی: آموزش، بهداشت جنسی فصلنامه دانشکده پرستاری و مامایی ارومیه، سال دوم، شماره سوم، ص 135 - 142، زمستان 1383 [1] - کارشناسی ارشد آموزشی مدیریت پرستاری، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه [2] - کارشناسی ارشد مامایی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه [3] - دانشجوی کارشناس ارشد [4] - کارشناس پرستاری [5] - کارشناس پرستاری
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
پرستاری