Moeini M, Hosseini H A, Maleki F, SHarifi Rad G H R. THE EFFECT OF AN EDUCATIONAL PLAN BASED ON THE HEALTH BELIEF MODEL ON SALT CONSUMPTION OF THE WOMEN AT HYPERTENSION RISK. Nursing and Midwifery Journal 2014; 12 (2) :94-100
URL:
http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-1827-fa.html
معینی مهین، حسینی حبیباله، مالکی فاطمه، شریفیراد غلامرضا. بررسی تأثیر برنامه آموزشی مبتنی بر مدل اعتقاد بهداشتی بر میزان مصرف نمک زنان در معرض خطر پرفشاری خون. مجله پرستاری و مامایی. 1393; 12 (2) :94-100
URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-1827-fa.html
1- دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
چکیده: (8203 مشاهده)
تاریخ دریافت 25/10/1392 تاریخ پذیرش 20/12/1392
چکیده
پیش زمینه و هدف: پرفشاری خون عامل خطر اصلی بسیاری از بیماریها و علت اصلی مرگومیر در جهان است. از آنجا که علائم پرفشاری خون مشخص نیست، از سوی مردم خطر آن احساس نشده و اغلب باور ندارند که در معرض خطر هستند. این مسئله پیشگیری از پرفشاری خون را تبدیل به چالش بزرگ بهداشتی کرده است. از جمله عوامل مرتبط با سبک زندگی که در پیشگیری از پرفشاری خون مؤثر است، کاهش مصرف نمک میباشد. هدف این مطالعه تعیین تأثیر برنامه آموزشی مبتنی بر مدل اعتقاد بهداشتی بر میزان نمک مصرفی زنان در معرض خطر پرفشاری خون است.
مواد و روش کار: این مطالعه یک مطالعه تجربی بوده که بر روی 92 نفر از زنان در معرض خطر ابتلای به پرفشاری خون در سال 1391 در دو مرکز از مراکز بهداشتی- درمانی شهرستان اصفهان انجام شد . نمونهگیری بر اساس نمونهگیری منظم صورت گرفت . برای ارزیابی میزان نمک مصرفی آزمودنیها آزمایش ادرار دو مرحله (قبل و 2 ماه بعد از مطالعه) گرفته شد. برنامه مداخلهای سه جلسه آموزشی مبتنی بر مدل اعتقاد بهداشتی بود که هفتهای یک جلسه برگزار گردید. دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافتهها : نتایج مطالعه نشان داد که میانگین نمره نمک مصرفی در گروه آزمون و کنترل 2 ماه بعد از مداخله تفاوت معنیداری داشت(02 / 0 p = ) در حالی که قبل مداخله این تفاوت معنیدار نبود.
بحث و نتیجه گیری : یافتههای این مطالعه کارایی مدل اعتقاد بهداشتی را در کاهش مصرف نمک زنان در معرض خطر پرفشاری خون نشان میدهد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
پرستاری