دوره 12، شماره 2 - ( اردیبهشت 1393 )                   جلد 12 شماره 2 صفحات 108-101 | برگشت به فهرست نسخه ها

Abili K H, Naderi A, Yazdani B, Nastiezaie N. THE IMPACT OF PARTICIPATORY MANAGEMENT ON JOB SATISFACTION AND ORGANIZATIONAL EFFECTIVENESS. Nursing and Midwifery Journal 2014; 12 (2) :101-108
ابیلی خدایار، نادری ابوالقاسم، اورعی یزدانی بدرالدین، ناستی‌زایی ناصر. تأثیر مدیریت مشارکتی بر رضایت شغلی و اثربخشی سازمانی. مجله پرستاری و مامایی. 1393; 12 (2) :101-108

1- دانشگاه تهران
2- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات زاهدان
  تاریخ دریافت 11/10/1392 تار یخ پذیرش 13/12/1392      چک ی ده   پ ی ش زم ی نه و هدف: سازمان‌ها تدابیر گوناگونی را می‌توانند برای بهبود رضایت شغلی کارکنان و اثربخشی سازمانی خود به کار برند که یکی از ساده‌ترین و مؤثرترین ساز و کارها به‌کارگیری سبک مدیریت مشارکتی است. در این راستا مطالعه حاضر با هدف سنجش رابطه مدیریت مشارکتی با رضایت شغلی و اثربخشی سازمانی انجام گرفت.   مواد و روش کار: مطالعه حاضر از نظر هدف کاربردی، از نظر شیوه جمع‌آوری داده‌ها توصیفی– همبستگی بوده که 548 مدیر و معلم مدارس شهر زاهدان به شیوه نمونه گیری خوشه‌ای و تصادفی- طبقه‌ای انتخاب و به وسیله پرسشنامه مورد مطالعه قرار گرفتند. برای تحلیل داده‌ها از ضریب همبستگی و رگرسیون چندگانه با کمک نرم افزار SPSS17 استفاده شد.   ی افته‌ها: 1) بین مشارکت سازمانی و رضایت شغلی کارکنان رابطه مثبت و معنی‌داری وجود داشت. 2) بین مشارکت سازمانی و اثربخشی سازمانی رابطه مثبت و معنی‌داری وجود داشت.   بحث و نت ی جه گ ی ر ی : سازمان‌ها با به‌کارگیری سبک مدیریت مشارکتی می‌توانند سطح رضایت شغلی و اثربخشی سازمانی خود را بهبود بخشند.