دوره 4، شماره 4 - ( زمستان 1385 )                   جلد 4 شماره 4 صفحات 183-177 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

وفایی سید مجید، حسینی مهری سادات، فروتن راضیه، سیدحسینی نرجس. بررسی میزان استرس کارکنان پرستاری و رابطه آن با برخی از خصوصیات دموگرافیک ایشان در بیمارستان های وابسته به شبکه بهداشت و درمان شهرستان نیشابور. مجله پرستاری و مامایی. 1385; 4 (4) :177-183

URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-22-fa.html


چکیده:   (11552 مشاهده)
  مقدمه: استرس‌ عبارت‌ است‌ از واکنش‌های‌ فیزیکی‌، ذهنی‌ و عاطفی‌ که در نتیجه‌ تغییرات‌ و نیازهای‌ زندگی‌ فرد، تجربه‌ می‌شوند. تغییرات‌ می‌توانند بزرگ‌ یا کوچک‌ باشند. هدف از این بررسی، تعیین امتیاز استرس در بین پرسنل پرستاری و بررسی، رابطه­ی برخی خصوصیات دموگرافیک این قشر زحمتکش با میزان این استرس بوده است.   مواد و روش­ها: مشخصات واحدهای مورد پژوهش عبارت بود از پرستارانی که در بخش­های بیمارستان­های وابسته به شبکه بهداشت و درمان شهرستان نیشابور شاغل بوده­اند. در این پژوهش رابطه بین متغیرهایسابقه کار، تعداد فرزندان، میزان درآمد، جنسیت، بخش محل کار، وضعیت تاهل، میزان تحصیلات و وضعیت محل سکونت با میزان استرس پرسنل پرستاری مورد بررسی قرار گرفت. اطلاعات به دست آمده با استفاده از پرسشنامه که اعتماد و اعتبار آن مورد تایید قرار گرفت جمع آوری و با نرم افزار SPSS مورد بررسی قرار گرفت. متغیرهای این پژوهش شامل سن، سابقه کار، تعداد فرزندان، میزان درآمد، بخش محل و امتیازات مکتسبه از سوال­های پرسشنامه بوده است.   یافته­ها: نتایج پژوهش نشان می­دهد که میانگین سنی پرستاران مورد بررسی 25/30 سال و دارای میانگین 4/8 سال سابقه کار و متوسط میزان درآمد پرستاران 47/1640 هزار ریال و میانگین امتیازات کسب شده 19/30 بوده است. نتایج پژوهش نشان داد که این قشر زحمتکش و ایثارگر با بیشترین فراوانی 1/58 درصد دارای منزل شخصی و با بیشترین فراوانی 1/65 درصد متاهل و با بیشترین فراوانی 8/55 درصد دارای مدرک کارشناسی و با بیشترین فراوانی 6/32 درصد فاقد فرزند بوده­اند.   بحث و نتیجه­گیری: در بررسی نتایج پژوهش مشخص گردید که بین متغیرهای سابقه کار، تعداد فرزندان، میزان درآمد با میزان استرس پرسنل پرستاری رابطه معنی­داری وجود نداشت. بین متغیرهای جنسیت، بخش محل کار، وضعیت تاهل، میزان تحصیلات، وضعیت محل سکونت با میزان استرس پرسنل پرستاری رابطه معنی­داری وجود داشت.  
واژه‌های کلیدی: استرس، پرستاری
متن کامل [PDF 265 kb]   (1996 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پرستاری

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پرستاری و مامایی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Nursing And Midwifery Journal

Designed & Developed by : Yektaweb