دوره 14، شماره 2 - ( اردیبهشت 1395 )                   جلد 14 شماره 2 صفحات 135-128 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hazrati-Marangloo A, Radfar M, Mohammadpour Y, Sheikhi N. THE EFFECTIVENESS OF SMALL GROUP TEACHING ON THE NURSES’ PERFORMANCE OF FOOD-DRUG ADMINISTRATION THROUGH ENTERNAL FEEDING TUBE IN INTENSIVE CARE UNIT PATIENTS HOSPITALIZED IN IMAM KHOMEINI HOSPITAL IN 2014. Nursing and Midwifery Journal 2016; 14 (2) :128-135
حضرتی مرنگلو افشین، رادفر مولود، محمد پور یوسف، شیخی ناصر. بررسی اثربخشی آموزش در گروه‌های کوچک بر عملکرد پرستاران در اجرای دستورات دارویی غذایی از طریق لوله‌های تغذیه معده روده‌ای در بیماران بستری در بخش‌های مراقبت ویژه بیمارستان امام خمینی در سال 1393. مجله پرستاری و مامایی. 1395; 14 (2) :128-135

1- انشگاه علوم پزشکی ارومیه
2- دانشگاه علوم پزشکی ارومیه ، mradfar1343@gmail.com
3- دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
تاریخ دریافت 28/10/1394 تاریخ پذیرش 28/12/1394 چکیده پیش‌زمینه و هدف: خطاهای زیادی در خصوص اجرای دستورات دارویی غذایی از طریق لوله‌های تغذیه‌ای وجود دارد. عملکرد مناسب پرستاران می‌تواند باعث ارتقا ایمنی بیماران و پیشگیری از عوارض شود. هدف از این مطالعه ارزیابی تأثیر آموزش در گروه‌های کوچک بر عملکرد پرستاران در اجرای دستورات دارویی غذایی بود. مواد و روش کار: این یک مطالعه تجربی بود که در بیمارستان امام خمینی (ره) ارومیه انجام شد. 80 پرستار به‌صورت سرشماری وارد مطالعه شده و به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. گروه مداخله به چهار گروه 10 نفره تقسیم‌شده و برای هر گروه چهار جلسه آموزشی یک و نیم‌ساعته با ایجاد موقعیت یادگیری متفکرانه برگزار گردید. دانش و عملکرد پرستاران در ارتباط با اجرای دستورات دارویی غذایی قبل و یک ماه بعد از برنامه آموزشی مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته‌ها: یافته‌ها نشان دادند که سطح دانش پرستاران قبل از آموزش در هر دو گروه کنترل (6/90 درصد) و مداخله (80 درصد) ضعیف بود. بعد از اجرای آموزش دانش پرستاران گروه مداخله (1/97) به سطح خوب ارتقا یافت. قبل از آموزش اکثر پرستاران هر دو گروه عملکرد مناسبی نداشتند. اجرای آموزش برای گروه مداخله، باعث بهبود عملکرد پرستاران گردید. بحث و نتیجه‌گیری: در هنگام اجرای دستورات دارویی غذایی از طریق لوله‌های تغذیه‌ای خطاهایی وجود دارد که می‌تواند باعث عوارض نامطلوب گردد. ازاین‌رو، بهبود و استفاده از فن‌های صحیح در اجرای دستورات دارویی غذایی می‌تواند باعث افزایش اثربخشی دارو و تغذیه، افزایش ایمنی بیماران و کاهش تعداد انسداد لوله‌های تغذیه‌ای شود.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مدیریت پرستاری