دوره 14، شماره 1 - ( فروردین 1395 )                   جلد 14 شماره 1 صفحات 9-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

mohammadipour F, cheraghipour J. THE EFFECT OF GRAPE SEED EXTRACT ON LIPID PROFILE AND BLOOD PRESSURE OF PATIENTS WITH HYPERLIPIDEMIA: A RANDOMIZED DOUBLE BLIND CLINICAL TRIAL STUDY. Nursing and Midwifery Journal 2016; 14 (1) :1-9
URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-2511-fa.html
محمدی پور فاطمه، چراغی پور جواد. تأثیر عصاره هسته انگور بر شاخص‌های چربی و شدت فشارخون بیماران مبتلا به افزایش چربی خون: کارآزمایی بالینی تصادفی شده دو سو کور. مجله پرستاری و مامایی. 1395; 14 (1) :1-9

URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-2511-fa.html


1- دانشکده پرستاری و مامایی خرم آیاد ، mohammadipourf@gmail.com
2- مرکز تحقیقات داروهای گیاهی رازی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد
چکیده:   (6181 مشاهده)
تاریخ دریافت 7/10/1394 تاریخ پذیرش 10/12/1394 چکیده پیش‌زمینه و هدف: هیپرلیپیدمی ازجمله عوامل خطری است که موجب ایجاد و تشدید عوارض قلبی عروقی می‌گردد. جهت اصلاح و کاهش هیپرلیپیدمی رژیم‌های غذایی متفاوت و داروهای شیمیایی و گیاهی متعددی وجود دارند. این مطالعه باهدف بررسی تأثیر عصاره هسته انگور بر شاخص‌های چربی و شدت فشارخون بیماران مبتلا به چربی خون صورت گرفت.  مواد و روش‌ها: این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی شده دو سو کور با طرح قبل و بعد بود که در آن 88 بیمار مبتلا به چربی خون مرزی با نمونه‎گیری بلوک‌بندی طبقه‌ای ازنظر سن، جنس، شاخص‌های چربی خون در زمان مراجعه همسان و به‌طور تصادفی در یکی از دو گروه مداخله (2 کپسول 100 میلی‌گرمی حاوی عصاره هسته انگور) یا گروه کنترل (2 کپسول دارونما) قرار گرفتند و به مدت شش هفته مصرف دارو یا دارونما را ادامه دادند. جهت بررسی تأثیر رژیم غذایی بر متغیرهای مورداندازه‌گیری؛ سه روز متوالی قبل از شروع مصرف مکمل و دو روز متوالی در پایان آن پرسشنامه 24 ساعته یاد آمد خوراک توسط نمونه‌ها تکمیل شد. قبل و بعد از مداخله شاخص‌های چربی خون و فشارخون موردبررسی قرار گرفت. یافته‌ها: باوجود آموزش رژیم غذایی قبل از مداخله؛ تغییری در وضعیت تغذیه‌ای دو گروه مشاهده نشد. در گروه مداخله به‌طور معنی‌داری، میزان LDL اکسیدشده کاهش و HDL افزایش یافته بود (05/0
متن کامل [PDF 273 kb]   (2522 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پرستاری و مامایی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Nursing And Midwifery Journal

Designed & Developed by : Yektaweb