Heidari M, eskandari sabzi H, nezarat S, mojadam M, sarvandian S, shabani S et al . AN ANALYTICAL SURVEY ON THE FEAR OF BODY IMAGE AND AGGRESSION IN GIRL AND BOY HIGH SCHOOL STUDENTS. Nursing and Midwifery Journal 2017; 14 (10) :837-846
URL:
http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-2952-fa.html
حیدری مریم، اسکندری سبزی حکیمه، نظارات شهرزاد، مجدم میثم، سروندیان سارا، شبانی ساناز و همکاران.. بررسی تحلیلی ترس از تصویر بدنی و پرخاشگری در دانشآموزان دبیرستانی دختر و پسر. مجله پرستاری و مامایی. 1395; 14 (10) :837-846
URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-2952-fa.html
1- دانشکده علوم پزشکی آبادان، آبادان، ایران (نویسنده مسئول) ، Heidari.maryam84@yahoo.com
2- دانشکده علوم پزشکی آبادان، آبادان، ایران
3- دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران
چکیده: (6417 مشاهده)
پیشزمینه و هدف: تغییرات جسمی ناشی از بلوغ بهعنوان بحرانی جدی در نوجوانان میتواند زمینهساز پریشانیهای تصویر بدن و اختلالاتی همچون پرخاشگری در آنان باشد، بنابراین شناسایی ارتباط بین این فاکتورها، امری ضروری به نظر میرسد. لذا پژوهشگران بر آن شدند تا به بررسی تحلیلی ترس از تصویر بدنی و پرخاشگری در دانش آموزان دبیرستانی بپردازند.
مواد و روش کار: این پژوهش توصیفی تحلیلی، طی نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای به روی 357 دانشآموز دبیرستانی دختر و پسر در پایه های اول تا چهارم در شهر آبادان در سال 1394 به انجام رسیده است. جمع آوری اطلاعات با استفاده از فرم اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه ترس از تصویر بدنی لیتلتون و پرسشنامه پرخاشگری آیزنک انجام شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمونهای آماری Independent t-test و ضریب همبستگی پیرسون در نرمافزار SPSS مورد آنالیز قرار گرفتند.
یافتهها: در کل، دانش آموزان دارای نمره ی ترس از تصویر بدنی 4/39 و نمرهی پرخاشگری 9/28 بودند. یافته ها نشان داد بین ترس از تصویر بدنی و پرخاشگری در دختران ارتباط معنیدار وجود نداشت و این ارتباط در پسران نیز معنیدار نبود.
بحث و نتیجه گیری: در این مطالعه ارتباط معنیداری بین ترس از تصویر بدنی با پرخاشگری در دانش آموزان دبیرستانی دیده نشد، اما توجه به وجود مشکلاتی همچون ترس از تصویر بدنی و پرخاشگری و ارائه ی راهکارهای مناسب بهمنظور کاهش این مشکلات امری ضروری به نظر میرسد. بهعلاوه لازم است آسیبشناسی و سایر عوامل احتمالی مرتبط با این فاکتورها نیز با دقت بیشتری مورد شناسایی قرار گیرد و در برنامه ریزی های بهداشت روان به این مشکلات جایگاه ویژهای داده شود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
پرستاری