baghaei R, Khalkhali H R, Aghakhani N, rezaei S. THE EFFECT OF IDEAL DISCHARGE PLAN MODEL ON ANXIETY LEVELS IN PATIENTS WITH MYOCARDIAL INFARCTION IN SHAHID MADANI HOSPITAL IN KHOY, IRAN, 2016. Nursing and Midwifery Journal 2016; 14 (9) :775-782
URL:
http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-2978-fa.html
1- دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
2- مرکز تحقیقات ایمنی بیمار، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
3- دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران (نویسنده مسئول)
چکیده: (5710 مشاهده)
پیشزمینه و هدف: بیماریهای قلبی عروقی و متعاقب آن بیماری عروق کرونری، مهمترین دلیل مرگومیر در جهان و ایران به شمار میروند. ابتلا به بیماریهای عروق کرونر برای بیمار اضطرابآور است. طرح ترخیص برای تداوم درمان ضروری است و به متصدیان درمان کمک میکند تا از منابع موجود بهطور مؤثر استفاده و از پذیرش غیرضروری بیمار اجتناب کنند. هدف از این مطالعه تعیین تأثیر اجرای مدل ترخیص ایدئال بر میزان اضطراب بیماران مبتلا به سکته قلبی در بیمارستان شهید مدنی خوی میباشد.
مواد و روشها: این مطالعه بهصورت نیمه تجربی میباشد که در آن تعداد 108 نفر بیمار مبتلا به سکته قلبی مراجعهکننده به بیمارستان شهید مدنی خوی، در دو گروه کنترل و مداخله بر اساس مشخصات موردنظر پژوهشگر وارد مطالعه شدند. برای بیماران گروه مداخله علاوه بر اقدامات روتین بخش، مدل ترخیص ایدئال طبق راهنما از اولین روز پذیرش و بستری تا سه ماه پس از ترخیص از بیمارستان اجرا شد سپس میزان اضطراب بیماران هر دو گروه با استفاده از پرسشنامه اسپیل برگر قبل از اجرای مداخله و سه ماه پس از ترخیص از بیمارستان اندازهگیری شد.
یافتهها: میانگین نمره اضطراب در بیماران گروه مداخله قبل از مداخله (09/3±71/72) و بعد از انجام مداخله (94/4±25/32) میباشد که و بر اساس آزمون تی زوجی (001/0>P) اختلاف معنیدار است. نتایج آزمون نشان داد که بعد از اجرای مدل ترخیص ایدئال، تفاوت معنیداری در کاهش میانگین نمره اضطراب موقعیتی و اضطراب کل بیماران گروه مداخله در مقایسه با گروه کنترل وجود داشت.
نتیجهگیری: با توجه به نتایج مطالعه، اجرای مدل ترخیص ایدئال در کاهش اضطراب بیماران مبتلا به سکته قلبی مؤثر بوده است. پیشنهاد میشود مسئولین پرستاری برنامههایی برای نقش بیشتر پرستاران در این زمینه در نظر بگیرند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
پرستاری