دوره 16، شماره 6 - ( شهریور 1397 )                   جلد 16 شماره 6 صفحات 444-432 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rajabi G. ASSESSING THE MODEL OF THE RELATIONSHIP BETWEEN FAMILY OF ORIGIN AND MARITAL SATISFACTION WITH MEDIATIONS OF MARITAL COMMITMENT AND MARITAL EMPATHY IN NURSES. Nursing and Midwifery Journal 2018; 16 (6) :432-444
رجبی غلامرضا، کریمی وردنجانی محمد، تقی پور منوچهر. ارزیابی مدل رابطه بین خانوادۀ اصلی و رضایت زناشویی با میانجی‌گری‌های تعهد زناشویی و همدلی زناشویی در پرستاران. مجله پرستاری و مامایی. 1397; 16 (6) :432-444

1- استاد گروه مشاوره، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز،‌ ایران (نویسنده مسئول) ، rajabireza@scu.ac.ir
2- کارشناس ارشد مشاوره خانواده، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز،‌ ایران
3- مربی مشاوره خانواده، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز،‌ ایران
پیش‌زمینه و هدف: عواملی بر سلامت خانواده تأثیرگذارند، که می‌توان به سلامت خانوادۀ اصلی، تعهد و همدلی زناشویی اشاره کرد. بنابراین، هدف اصلی پژوهش حاضر ارزیابی مدل خانوادۀ اصلی و رضایت زناشویی با میانجی‌گری‌های تعهد زناشویی و همدلی زناشویی در پرستاران بود. مواد و روش کار: این مطالعه تحلیلی گروهی از نوع تحلیل مسیر بود. 200 پرستار از میان پرستاران متأهل بیمارستان‌های دولتی و خصوص شهر شهرکرد با توجه به ملاک‌های ورود و خروج و با استفاده از روش نمونه‌گیری مبتنی بر هدف و داوطلبانه برگزیده شدند، و به مقیاس خانوادۀ اصلی، مقیاس رضایت زناشویی، پرسش‌نامه تعهد زناشویی و پرسش‌نامه همدلی زناشویی پاسخ دادند. داده‌ها با استفاده از روش‌های آماری ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل مسیر و نرم‌افزارهای آماری 21-SPSS و AMOS تحلیل شدند. یافته‌ها: نتایج شاخص‌های برازندگی حاکی از برازش مدل بود و ضرایب مسیر مستقیم مدل نشان داد که خانوادۀ اصلی به تعهد زناشویی، خانوادۀ اصلی به همدلی زناشویی، خانوادۀ اصلی به رضایت زناشویی، تعهد زناشویی به رضایت زناشویی و همدلی زناشویی به رضایت زناشویی و ضرایب مسیر غیرمستقیم خانوادۀ اصلی به رضایت زناشویی با میانجی‌گری تعهد زناشویی و خانوادۀ اصلی به رضایت زناشویی با میانجی‌گری همدلی زناشویی همگی معنی‌دار بودند (001/0 > p). بحث و نتیجه‌گیری: با توجه به یافته‌های پژوهش حاضر، بر نقش تعهد زناشویی و همدلی زناشویی در میانجی‌گری بین خانواده‌ی اصلی و رضایت زناشویی تأکید شد و ضرورت انجام پژوهش‌های بیشتر در این زمینه موردبحث قرار گرفت.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانپزشکی- روان شناسی