دوره 18، شماره 1 - ( فروردین 1399 )                   جلد 18 شماره 1 صفحات 10-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

hajiseyedrezaei S R, alaee N, zayeri F. SURVEY OF STATUS STRESS AMONG NURSES THAT WORKING IN CRITICAL CARE UNITS AT HOSPITALS OF TEHRAN CITY, 2019. Nursing and Midwifery Journal 2020; 18 (1) :1-10
حاجی سیدرضایی سیده رقیه، علایی نسرین، زایری فرید. بررسی وضعیت استرس پرستاران بخش‌های مراقبت ویژه بیمارستان‌های شهر تهران، سال 1398. مجله پرستاری و مامایی. 1399; 18 (1) :1-10

1- دانشجوی ارشد، پرستاری مراقبتهای ویژه ، دانشکده پرستاری مامایی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
2- استادیار پرستاری،گروه پرستاری، دانشکده پرستاری مامایی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران (نویسنده مسئول) ، alaei@shahed.ac.ir
3- استاد آمار زیستی، مرکزتحقیقات پروتئومیکس و گروه آمارزیستی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
پیش‌زمینه و هدف: استرس شغلی پرستاران خصوصاً در بخش‌های ویژه می‌تواند کیفیت کاری آن‌ها را تحت تأثیر قرار دهد. بنابراین مطالعه حاضر باهدف بررسی وضعیت استرس پرستاران بخش‌های مراقبت ویژه بیمارستان‌های شهر تهران انجام شد. مواد و روش‌ها: این پژوهش یک مطالعه توصیفی-مقطعی است که در سال 1398 انجام شد. در این مطالعه 5 بیمارستان دانشگاهی شهر تهران که دارای بخش‌های مراقبت ویژه بودند به روش تصادفی ساده انتخاب شدند، سپس تمام پرستاران شاغل در بخش‌های مراقبت ویژه که واجد شرایط بودند و رضایت آگاهانه به شرکت در پژوهش داشتند به‌صورت سرشماری و به تعداد 235 نفر موردبررسی قرار گرفتند. داده‌ها با استفاده از پرسشنامه‌های جمعیت شناختی و مقیاس استرس توسعه‌یافته پرستاران (ENSS) جمع‌آوری و با استفاده از روش‌های آمار توصیفی و تحلیلی با نرم‌افزار 23 SPSS تجزیه‌و‌تحلیل شد. یافته‌ها: نتایج نشان داد میزان استرس پرستاران در حد متوسط (58/29±45/138) می‌باشد. بیشترین میزان استرس به ترتیب به زیر مقیاس ²حجم کاری ((37/98±23/55)، ²مشکلات در ارتباط با سرپرستاران و مدیران ((34/21±22/50)، ²مرگ و مردن ((34/78±23/49) و کم‌ترین میزان استرس به زیرمقیاس ²تبعیض ((15/59±28/29) مربوط بود. از میان مشخصات جمعیت شناختی، متغیر سن با میزان استرس رابطه آماری معنی‌داری را نشان داد (021/0= p) به‌طوری‌که گروه سنی بیشتر از 35 سال نمره استرس بالاتری داشتند (89/26±28/143). بحث و نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج مطالعه حاضر، مدیریت صحیح جهت کاهش حجم کاری پرستاران، کاهش مشکلات پرستاران در ارتباط با سرپرستاران و مدیران و همچنین آموزش راهکارهایی برای کاهش استرس در مواجهه با مرگ بیماران ضروری به نظر می‌رسد.
واژه‌های کلیدی: استرس، بخش مراقبت ویژه، پرستار