دوره 18، شماره 4 - ( تیر 1399 )                   جلد 18 شماره 4 صفحات 317-306 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mohammadi Morchegani S, ABOLGHASEMI A, Kafi Masouleh M. THE COMPARISON OF DISRUPTIVE BELIEFS AND SEXUAL KNOWLEDGE AND ATTITUDES IN WOMEN WITH AND WITHOUT SEXUAL INTEREST/AROUSAL DISORDER. Nursing and Midwifery Journal 2020; 18 (4) :306-317
محمدی مورچگانی سحر، ابوالقاسمی عباس، کافی ماسوله موسی. مقایسه باورهای ناکارآمد، دانش و نگرش جنسی در زنان با و بدون اختلال میل/ برانگیختگی جنسی. مجله پرستاری و مامایی. 1399; 18 (4) :306-317

1- دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
2- استاد، گروه روانشناسی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران (نویسنده مسئول) ، abolghasemi1344@guilan.ac.ir
3- استاد، گروه روانشناسی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
پیش‌زمینه و هدف: ازآنجاکه شناخت می­تواند نقش اساسی و مهمی را در چگونگی بروز رفتار جنسی آدمی ایفا کند پژوهش حاضر باهدف مقایسه باورهای ناکارآمد، دانش و نگرش جنسی در زنان با و بدون اختلال میل/ برانگیختگی جنسی صورت گرفته است. مواد و روش­ها: این پژوهش با طرح علی- مقایسه­ای در سال‌های 98-1397 انجام شد. شرکت­کنندگان پژوهش 65 زن دارای اختلال میل/ برانگیختگی جنسی و 85 زن بدون اختلال میل و برانگیختگی جنسی بود که از میان 344 زن ساکن شهر رشت شناسایی و انتخاب شدند. برای جمع­آوری داده­ها از پرسشنامه علاقه و میل جنسی زنان سیلز و همکاران، مصاحبه بالینی بر اساس ملاک­های DSM-5، پرسشنامه باورهای ناکارآمد جنسی نوبر و همکاران، مقیاس دانش و نگرش جنسی تولائیان و همکاران و پرسشنامه سلامت عمومی گلدبرگ استفاده شد. داده­های پژوهش با تحلیل واریانس چند متغیری (مانوا) تجزیه‌وتحلیل گردید. یافته­ها: نتایج نشان داد که زنان دارای اختلال، باورهای محافظه­کاری جنسی)000/0=p)، میل و لذت جنسی به‌عنوان گناه )001/0=p) بیشتری و دانش جنسی)000/0=p) کم­تری در مقایسه با گروه بدون اختلال داشتند. اما بین دو گروه در باور­های استمناء) 68/0=p)، سن)11/0=p)، تصویر بدنی)13/0=p)، اولویت عاطفی ) 33/0=p) و نگرش جنسی) 37/0=p) تفاوتی دیده نشد. بحث: بر اساس این یافته­ها، تفاوت بین نوع باورها و پایین­تر بودن سطح دانش جنسی می­تواند در ایجاد اختلال میل و برانگیختگی جنسی زنان نقش داشته باشد. این یافته­ها نیز احتمالاً تلویحات مهمی در مورد پیشگیری و درمان اختلالات جنسی زنان دارد.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانپزشکی- روان شناسی