Hosseini F, Masudi N, Mohamadi E. CANCER PATIENTS' EXPERIENCE OF BARRIERS TO PARTICIPATION IN CHEMOTHERAPY: A QUALITATIVE CONTENT ANALYSIS. Nursing and Midwifery Journal 2022; 20 (5) :370-378
URL:
http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-4288-fa.html
1- استادیار، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، رفسنجان، ایران
2- استاد پرستاری، گروه پرستاری داخلی جراحی، دانشکده پرستاری و مامایی، مرکز تحقیقات پرستاری تروما، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران (نویسنده مسئول) ، fati1317@gmail.com
3- استاد پرستاری، گروه آموزش پرستاری، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
چکیده: (437 مشاهده)
اهمیت آن برخی از بیماران در انجام آن سهلانگاری میکنند. هدف این مطالعه بررسی تجربه بیماران از موانع شرکت در شیمیدرمانی بود.
مواد و روش کار: مطالعه حاضر یک مطالعه کیفی است که با استفاده از مصاحبه عمیق و نیمه ساختارمند با 44 مشارکتکننده انجام شد. دادهها به روش تحلیل محتوای قراردادی با استفاده از نرمافزار MAXQDA نسخه 10 مورد تجزیهوتحلیل قرار گرفتند.
یافتهها: با تجزیهوتحلیل یافتهها نه زیر طبقه مشتمل بر 1_عدم دریافت حمایت از محیط اطراف، 2_ تنگناهای فرهنگی و اجتماعی در مقابل شیمیدرمانی، 3_ درماندگیهای شخصی بیمار، 4_ باورهای شخصی بیمار، 5_ عدم تطابق با شرایط بیماری و درمان، 6_شرایط اقتصادی بیمار، 7-فراهم نبودن امکانات درمانی مناسب، 8_ مهارت حرفهای ضعیف کادر درمان، و 9_ پیامد بد باوجود درمان بود. این زیر طبقات درنهایت در سه طبقه اصلی 1- عدم دریافت حمایت از محیط اطراف، 2- موانع مربوط به شخص بیمار، و 3- موانع مربوط به درمان قرار گرفتند.
بحث و نتیجهگیری: تجربه بیماران نشان داد سه مانع اصلی در برابر شیمیدرمانی وجود دارد. مقابله با برخی از این موانع به آموزش به بیمار و خانواده و همچنین به تغییرات خرد و کلان در سطح مراکز درمانی نیاز دارد. برخی دیگر به تغییرات ساختاری در فرهنگ جامعه و سیاستگذاریهای وزارت بهداشت و درمان نیاز دارد.
نوع مطالعه:
کیفی |
موضوع مقاله:
پرستاری