دوره 21، شماره 1 - ( فروردین 1402 )                   جلد 21 شماره 1 صفحات 77-66 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bayrami R, Rahimi B, Masudi S, Ebrahimi S. THE EFFECT OF EDUCATIONAL AND COUNSELING INTERVENTION THROUGH SMARTPHONE APPLICATION ON THE AWARENESS OF BEHAVIORS RELATED TO SEDENTARY AND CONSUMPTION OF PREPARED FOODS AND WEIGHT GAIN IN WOMEN OF REPRODUCTIVE AGE WITH HIGH BODY MASS INDEX. Nursing and Midwifery Journal 2023; 21 (1) :66-77
URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-4702-fa.html
بایرامی رقیه، رحیمی بهلول، مسعودی سیما، ابراهیمی سایه. تأثیر مداخله آموزشی و مشاوره‌ای از طریق اپلیکیشن گوشی هوشمند بر آگاهی رفتارهای مرتبط با بی‌تحرکی و مصرف غذاهای آماده و وزن در زنان واقع در سنین باروری با شاخص توده بدنی بالا. مجله پرستاری و مامایی. 1402; 21 (1) :66-77

URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-4702-fa.html


1- استادیار بهداشت باروری، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
2- دانشیار انفورماتیک پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
3- استادیار اپیدمیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
4- دانشجوی کارشناسی ارشد مشاوره در مامایی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران (نویسنده مسئول) ، Ebrahimi.sayeh@umsu.ac.ir
چکیده:   (298 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: اضافه‌وزن و چاقی در خانم‌های سنین باروری علاوه بر ایجاد بیماری‌های مزمن، بارداری‌های پرخطر و تأثیر روی جنین، مشکلات روحی را نیز برای آنان در پی دارد. ازجمله رفتارهای نامناسب مؤثر بر چاقی، مصرف غذاهای آماده و رشد روزافزون سبک زندگی بی‌تحرک است. هدف از انجام این مطالعه تعیین تأثیر مداخله آموزشی و مشاوره‌ای از طریق اپلکیشن گوشی هوشمند بر آگاهی رفتارهای مرتبط با بی‌تحرکی و مصرف غذاهای آماده و وزن در زنان با شاخص توده بدنی بالا است.
مواد و روش‌ها در این مطالعه تجربی، 106 نفر از زنان واقع در سنین باروری تحت پوشش مراکز خدمات جامع سلامت به شیوه نمونه‌گیری تصادفی ساده انتخاب و به دو گروه مداخله و کنترل تخصیص داده شدند. ابزار مورداستفاده، پرسشنامه محقق ساخته بود که شامل اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه آگاهی در مورد رفتارهای بی‌تحرکی و غذاهای آماده بود. مداخله آموزشی در گروه مداخله با اپلیکشن طراحی‌شده انجام گردید. گروه کنترل آموزش‌های روتین را از مراکز خدمات جامع سلامت دریافت کردند. سه ماه پس از مداخله، پرسشنامه‌ها در هر دو گروه تکمیل شد آنالیز اطلاعات با نرم‌افزار SPSS نسخه 20 در سطح معنی‌داری 05/0>P انجام گرفت.
یافته‌ها: نتایج مطالعه نشان داد که بین میانگین نمرات آگاهی مصرف غذاهای آماده (001/0> P) و رفتارهای بی‌تحرکی (001/0> P) قبل و سه ماه بعد از مداخله اختلاف آماری معنی‌داری مشاهده شد. بااین‌حال، وزن زنان در دو گروه قبل و سه ماه بعد از مداخله اختلاف معنی‌داری وجود نداشت. (05/0P>)
بحث و نتیجه‌گیری: از برنامه‌های آموزشی و مشاوره‌ای با اپلیکیشتن می‌توان برای ارتقای آگاهی در مورد رفتارهای مرتبط با بی‌تحرکی و مصرف غذاهای آماده استفاده کرد.
متن کامل [PDF 477 kb]   (194 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مامایی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پرستاری و مامایی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2023 CC BY-NC 4.0 | Nursing And Midwifery Journal

Designed & Developed by : Yektaweb